پیام مازند

آخرين مطالب

اجاره کارت ملی مادران به مجلس کشیده شد | معاملات میلیونی کارت ملی برای خرید خودرو | یک نماینده مجلس: خودروساز گدا نیست پول مردم را به او می دهیم مقالات

اجاره کارت ملی مادران به مجلس کشیده شد | معاملات میلیونی کارت ملی برای خرید خودرو | یک نماینده مجلس: خودروساز گدا نیست پول مردم را به او می دهیم
  بزرگنمايي:

پیام مازند - همشهری آنلاین- مرضیه ثمره‌حسینی: بازار سیاه اجاره کارت ملی برای خرید خودرو در روزهای اخیر خبرساز شده است. دلالان حاضرند تنها با دریافت کد ملی مادران دارای دو فرزند و بیشتر، 15 میلیون تومان به آنها پرداخت کنند و سهمیه ثبت‌نام آنها در قرعه‌کشی خودرو را بخرند.
این در حالی است که اجاره کارت ملی برای خرید خودرو از بورس کالا هم رایج شده است.
 
طبق قانون خرید خودرو در بورس کالا، هر کد ملی صرفا مجاز به ثبت سفارش روی یکی از کدهای عرضه شده است و امکان خرید یک دستگاه خودرو را دارد. این محدودیت با هدف قطع دست دلالان از بازار خودرو ایجاد شده است اما دلالان بیکار ننشسته‌اند و این بار به سراغ اجاره کارت ملی افراد برای خرید خودرو از بورس کالا رفته‌اند. در بورس کالا، دلالان کارت ملی افراد را بین 30 تا 100 میلیون تومان اجاره می‌کنند. رقم اجاره را نوع خودرو تعیین می‌کند.
بورس کالا به دلالی در بازار خودرو دامن می‌زند عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه بورس کالا موجب افزایش دلالی در بازار خودرو شده است، گفت: بورس کالا را با هدف شفافیت معاملات در بازار خودرو به راه انداختند و اعلام کردند که در این شیوه عرضه پول به طور مستقیم از جیب مردم به جیب تولیدکننده خواهد رفت. دو مسئله در اینجا مطرح می‌شود. اول اینکه مگر تولیدکننده گدا و فقیر است که ما پول را از مردم بگیریم و به او بدهیم. این میزانی که خودروها در بورس کالا بالاتر از قیمت کارخانه فروخته می‌شوند چرا باید به جیب تولیدکننده برود. مسئله دوم این است که آمار نشان داده است که دلالی الان خیلی بیشتر از قبل شده است.
«لطف‌الله سیاهکلی» افزود: علتش هم این است که قبلا دلال اگر کارت ملی اجاره می‌کرد و ثبت‌نام می‌کرد مطمئن نبود خودرو نصیبش می‌شود یا نه اما الان مطمئن است کارت ملی‌ای که اجاره می‌کند جواب خواهد داد چون وقتی ثبت‌نام می‌کند قیمت را خودش تعیین می‌کند. از آنطرف قیمت‌های بالا هم تعیین می‌کند که باعث می‌شود کسی جز خود دلال نتواند برنده شود و چون دلال می‌داند عرضه و تقاضا کماکان نابرابر است بنابراین هر قیمتی بخرد می‌تواند گران‌تر بفروشد.
دلالان خودرو چگونه با اجاره میلیونی کارت ملی به سودهای هنگفت می رسند؟ | باید به شیوه جدید عرضه خودرو فرصت داد بحث بر سر بد و بدتر است صحبت‌های این نماینده مجلس در حالی است که بازار اجاره کارت ملی مادران برای ثبت‌نام در روش قرعه‌کشی خودرو هم داغ است. سیاهکلی در این باره گفت: این موضوع درست است و آنجا هم اجاره کارت ملی صورت می‌گیرد اما آنجا قیمت اجاره خیلی پایین‌تر است. علتش هم این است که دلالان آنجا مطمئن نیستند که خودرو به نامشان درمی‌آید یا نه. اما در بورس کالا کارت ملی با قیمت بالاتر خرید و فروش می‌شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه در عرضه خودرو نه روش قرعه‌کشی درست است و نه عرضه در بورس کالا، گفت: الان بحث بر سر بد و بدتر است وگرنه تا تولید خودرو افزایش پیدا نکند و عرضه و تقاضا در بازار خودرو برابر نشوند از بحران بازار خودرو کاسته نخواهد شد.
سیاهکلی در مورد اقدامات مجلس در زمینه ساماندهی بازار خودرو بیان کرد: ما در مجلس قانون واردات خودرو را به جریان انداختیم و قانون ساماندهی خودرو را تصویب کردیم. وزارت صمت باید این قانون را پیاده کند از طرف دیگر باید گفت این مدل واردات تاثیر آنچنانی بر کاهش تلاطم بازار خودرو نخواهد داشت.
این نماینده مجلس افزود: اوضاع بازار خودرو بهبود نخواهد یافت چون روش حل مسئله در وزارت صمت روش درست و علمی‌ای نیست و بر اساس عرضه و تقاضا تعریف نشده است و رقابت هم در آن دیده نشده است. برای همین است که ما به جای اینکه وقتی جلوتر می‌رویم کیفیت خودرو بالا رفته و قیمت آن پایین بیاید هر چه جلوتر رفتیم کیفیت خودرو پایین‌تر آمده و قیمت هم بالاتر رفته است.
سیاهکلی ادامه داد: واردات با روش درست در کنار افزایش تولید نقش مهمی در کاهش التهابات بازار خودرو خواهد داشت اما با عرضه خودرو در بورس کالا مشکلی حل نخواهد شد و مشکلی هم بر مشکلات اضافه خواهد شد. چون آمارهایی که در زمینه تولید هم ارائه می‌شود مشخص نیست از کجا آورده می‌شود و به نظر می‌رسد این آمارها ناصحیح است و همچنان اِشکالات اساسی در حوزه تولید و عرضه و کیفیت و قیمت خودرو برقرار است و راه‌حلی که بتواند مشکلات را حل کند دیده نمی‌‎شود.
کد خبر 734289 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها واردات خودرو بورس کالا خبر مهم بازار خودرو مجلس شورای اسلامی

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/277487/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی اتلتیکو مادرید 4 - رئال سوسیداد 0

فوتبالی‌های پراگ ورزشگاه را به آتش کشیدند!

خلاصه بازی بنفیکا 1 - اسپورتینگ 1

جشن پُر گل یاران محرمی در مسیر قهرمانی

بازگشت هامبورگ به بوندسلیگا بعد از هفت سال!

کاراته قهرمانی کشور دختران| برترین‌های مسابقات زیر 21 سال معرفی شدند

نخستین مرکز هوش مصنوعی مازندران در بابل راه‌اندازی شد

صحبت‌های سردار آزمون بعد از قهرمانی با شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

ساوتهمپتون سیتی را مسخره کرد؛ یک امتیاز بدون بازی!

مصاحبه علیرضا بیرانوند با جواد خیابانی درباره مذاکره با استقلال و پیوستن به پرسپولیس در سال1397

مولر: ناراحت نیستم، قدردانی‌ شما بی‌نظیر بود!

مانوئل نویر در حرکتی زیبا پس از دریافت جام قهرمانی، آن را به مولر داد تا او جام را بالای سر ببرد

دستگیری عاملان قمه‌کشی و تخریب خودرو‌ها در محمودآباد

5 حرکت برتر بسکتبال NBA در شب گذشته

پیاتزا با برد به تیم ملی آمد

درخشش دانشور و علی‌نسب در شطرنج قهرمانی آسیا

فتح‌الله‌زاده: جباری با یک دستیار خارجی سرمربی شود

آواز شاد؛ دختر تبریزی چه رقص آذری میکنه پول بارونه یولاااا تورک تراختورچو قیزلاری

خرم‌آباد، یکی از کانون‌های مهم تمدنی ایران

کشف و ضبط دو قبضه اسلحه از متخلفین زیست محیطی در سفیدکوه خرم آباد

کاکتوس چانه یا همان ژیمنوکالیسیم

محدودیت سیمان برای پروژه های عمرانی رفع می شود

دستگیری عاملان قمه‌کشی و تخریب خودروها در محمودآباد

«مدنی‌زاده» گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت اقتصاد شد

«اختلال اضطراب پس از سانحه» قابل درمان شد

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

سرطان سینه تا حد زیادی قابل درمان است

استعفای سرمربی تیم‌ملی چوگان پس از صعود به جام جهانی آمریکا!

اظهارات سرمربی تیم ملی چوگان پس از استعفای ناگهانی: نظر خودم بود

فلیک: روی ال‌کلاسیکو متمرکز هستیم و برد می‌خواهیم

آنچلوتی: درهای رئال به روی ژابی باز است

نگرانی در اردوی پرسپولیس؛ سردار مصدوم شد

پورعلی‌گنجی بازی آخر فصل را از دست داد

استند لمسی چیست؟

رستمکلا به فیبر نوری مبین‌نت متصل شد

جاده چالوس به مدت 10 روز مسدود شد

رئیس سازمان چای: 25 هزار تن برگ سبز چای خریداری شد

«اَدی» کتابی که اتحاد شیعه و سنی را با تلاش یک شهید روایت می‌کند

واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

غول 2 متری جانشین عبادی‌پور در الریان

حسین کعبی با استقلال خوزستان تمدید کرد

یزدانی به فینال تور جهانی تنیس رسید

قابلیت جدید یک تلسکوپ فضایی برای مطالعه سیاره‌های در حال مرگ

راهنمای خرید عینک مطالعه

ارتقای زیرساخت‌های شهری در ساری مطالبه مردم است

تشدید عملیات ارتش رژیم صهیونیستی در اردوگاه‌ نور شمس

خطر ابتلای کودکان به سرطان از اجاق گاز تقریبا دو برابر بزرگسالان است!

ذوب‌آهن، ربیعی را برای ماندن راضی می‌کند؟

تکواندو نونهالان جهان؛ حذف نمایندگان ایران در روز نخست